Država prihranila na račun dečka

Foto: Boštjan Tacol razno 20.11.12. novinarka anja scuka, foto: bostjan tacol
Uslužbenka je namreč za štiri tisočake prikrajšala fanta, ki se za nove copate lahko zahvali naključju.
Oglej si celoten članek

Foto: Boštjan Tacol razno 20.11.12. novinarka anja scuka, foto: bostjan tacol Fant je dolgo živel v enostarševski družini, ki je imela komaj za preživetje. Ko je mati na smrt zbolela in ni mogla več skrbeti zanj, se je preselil k starim staršem, ki so bili revni in so si stežka privoščili še ena usta. Zato so denar jemali od pokojnine, ki jo je prejemal po pokojnem očetu. Za delavko na centru za socialno delo je bila stvar zaključena. Po naključju je fant čez skoraj eno leto izvedel, da lahko njegovi stari starši postanejo rejniki in tako dobijo dovolj denarja za vse stroške, kakšno novo obleko in obšolsko dejavnost. Uredili so rejnino in fant je pokojnino imel zase, lahko je šel v kino, na izlet s sošolci, kupil si je pravo športno opremo za tek. Še vedno mu je žal in ne razume, zakaj je socialna delavka molčala in starim staršem ni povedala za možnost rejništva. S tem so izgubili okoli štiri tisoč evrov, za nazaj jih ne more prejeti. Socialna delavka brez posledic še naprej sedi za svojo pisalno mizo in svetuje najšibkejšim v naši družbi.

Ukrepajmo. Država z vrsto pomoči pomaga socialno najbolj ogroženim, zaradi nekaterih malomarnih delavcev na centrih za socialno delo pa številni teh pomoči ne poznajo in ne izkoristijo. Na direktoratu za socialne zadeve obljubljajo spremembe, ki bi med drugim odpravile takšne nepravilnosti. Poleg tega zagotavljajo, da ob vsaki prijavi malomarnega dela ukrepajo in od centra zahtevajo pojasnila. Proti tistim slabim delavcem lahko torej ukrepamo sami. S prijavo bomo morda pomagali nekomu, ki bo po pomoč prišel za nami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:13 8. Junij 2013.

    Jest sem razočaran nad MIhom, ki že leta živi na račun drugih.

  • 14:52 5. Junij 2013.

    V bivši Ju so imeli privilegije na CSD, samo iz bivših bratskih repubilkah, ker so bile in so še, tam …

  • 21:59 4. Junij 2013.

    Dejstvo je, da delavke na CSD ne marajo moških (ne glede na starost).<br /><br />Enkrat malo poglejte, kakšne za moške …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.