Država vzela dve tretjini prihranka

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Država bo dve tretjini nižjih cen naftnih derivatov pobrala v proračun prek višjih trošarin.
Oglej si celoten članek

Država bo opolnoči zvišala trošarine: za bencine za 3,176 centa za liter, pri dizelskem gorivu za 2,192 centa in pri kurilnem olju za 2,298 evra na liter. Zaradi višjih trošarin bo država vsak mesev pobrala dobre štiri milijone evrov več. 

Kljub temu se bo 95-oktanski bencin pocenil za 1,9 centa pri litru, 98-oktanski za 1,3 centa, dizelsko gorivo in kurilno olje pa za 1,4 centa. 

Rezervoar le slab evrov cenejši

Poln 50-litrski rezervoar bencina bo tako le slab evro cenejši, če država ne bi zvišala trošarin, pa bi bil dobra dva eva in pol. 

Predlog uredbe, da se trošarine dvignejo, je objavljen med vladnimi gradivi v obravnavi. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:18 27. Oktober 2014.

    Že leta tankam na Hrvaškem, čeprav jih ne maram.<br />Pa naj oni imajo profit od trošarin.<br />Če naši ne znajo …

  • 16:54 27. Oktober 2014.

    Vsaj en pameten ukrep vlade, Edino, nisem prepričan, da bo to pametno uporabljeno

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.