Državni denar za Dolič

Foto: Žurnal24 PD Gorje je lani le za helikopterske prevoze porabilo več kot sto tisoč evrov. (
Razpis. Za obnovo in posodobitev planinskih postojank.
Oglej si celoten članek

Obnova. Planinsko društvo (PD) Gorje se je prijavilo na razpis za obnovo in posodobitev planinskih postojank, saj so lani le za helikopterske prevoze porabili več kot sto tisoč evrov. Kako uspešni bodo na razpisu, ki ga je objavilo ministrstvo za gospodarstvo, bodo izvedeli 21. junija.

Letos jedilnica in ležišča

V letošnji sezoni nameravajo v na pol podrti koči, ki so jo delno zaščitili s provizorijem, urediti jedilnico in nekaj dodatnih ležišč. “Naša prioriteta je, da to kočo, ki smo jo za silo usposobili, usposobimo do konca, tako da bo dobro služila nam in obiskovalcem, dokler ne bo postavljena nova. To pa lahko traja deset ali 15 let,” je povedala Marica Okršlar iz PD Gorje.

Lokacija nove koče je že znana, stala bo 200 metrov vzhodneje in 80 metrov višje od zdajšnje, kjer bo varna pred plazovi. V pripravi pa je že idejna zasnova videza nove koče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.