Državno odlikovanje Alfiju Nipiču

Glasbenik Alfi Nipič je danes prejel odlikovanje ob obletnici ustvarjanja.
Oglej si celoten članek

Predsednik republike Borut Pahor je Alfiju Nipiču izročil državno odlikovanje red za zasluge ob njegovi 50. obletnici neprekinjenega glasbenega delovanja in za zasluge pri utrjevanju slovenske glasbene tradicije med slovenskimi rojaki v zamejstvu in zdomstvu.

Nipič je ob podelitvi povedal, da je prejem odlikovanja v svoji domovini največ kar si lahko zaželiš. Zahvalil pa se je tudi tistim medijev, ki v svoje dnevnem programu namenjajo prostor slovenski glasbi in je ne vrtijo samo v nočnih urah, kot da jo skrivamo: "Čuvati moramo to, kar je naše."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.