Dubrovčanov ne bo

Foto: Žurnal24 Semedelska promenada, je obljubljal koprski župan, bo najsodobnejša plaža na Jad
Nova plaža. Za zdaj nič ne kaže, da bodo to poletje uredili kopališče vzdolž semedelske promenade.
Oglej si celoten članek

Na najsodobnejšo plažo na Jadranu, na katero bodo prihajali gostje iz Dubrovnika – kakor se je o ureditvi novega kopališča vzdolž semedelske promenade izrazil koprski župan Boris Popovič –, bo treba še počakati.

Za zdaj nič ne kaže, da bi na njej lahko uživali že to poletje. Na Mestni občini Koper nam na naša vprašanja po več dneh niso utegnili odgovoriti, izvajalec del Grafist pravi, da čakajo na določena dovoljenja, neuradno pa je slišati, da preprosto ni denarja.

Težava vodno dovoljenje
“Problem je birokracija,” meni Ante Guberac, predstavnik Grafista, ki bi moral v sklopu sedem milijonov evrov težke pogodbe z občino o prenovi semedelske promenade urediti tudi plažo.

Kot pravi, za odvoz mulja z morskega dna potrebujejo vodno dovoljenje, postopek pa še poteka. Ko bo dno očiščeno, ga nameravajo prekriti z rečnim prodom, dokončali pa naj bi tudi ozelenitev brežine ob sprehajališču.

Med pogodbena dela je vštet tudi nov most čez Badaševico, medtem ko bi morala občina namestitev obljubljenih plavajočih pomolov doplačati. Guberac še zagotavlja, da se v tistem delu v morje ne iztekajo več kanalizacijske odplake, saj so spojili kanalizacijski sistem z obeh strani Piranske ceste. “Če bi imeli vsa dovoljenja, bi dela lahko končali v nekaj tednih,” dodaja.

Neuradno ni denarja
“Morali bi že nasuti prod, a je zmanjkalo denarja, tako da z novo plažo letos ne bo nič,” pa smo po neuradno izvedeli iz krogov blizu koprski občinski upravi. Njihovega uradnega odgovora namreč nismo dočakali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.