Durs se je pri petih zmotil

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na seznam davčnih dolžnikov, ki ga je Davčna uprava RS (Durs) prvič objavila sredi aprila in na katerem se je znašlo skoraj 16.000 pravnih in fizičnih oseb, se je pomotoma znašlo pet oseb.
Oglej si celoten članek

"Navkljub zelo natančnim in številnim analizam podatkov je prišlo v petih primerih do napake," so navedli v Dursu.

Na seznam so se neupravičeno uvrstila podjetja Mediafin KOM v stečaju, Publikum PDU, Nataša Gaube, Svila in Tekstilna, so zapisali v Dursu in se omenjenim za napako opravičili. Durs pa je ob tem vse zavezance znova pozival k poravnavi obveznosti.

Po 10. maju naslednji seznam

Naslednji seznam bo objavljen do 10. maja, saj se bo seznam zavezancev z zapadlimi neplačanimi davčnimi obveznostmi, ki na dan 25. v mesecu presegajo 5000 evrov in so starejše od 90 dni, redno mesečno, predvidoma do 10. dne v mesecu, osveževal, če ustavno sodišče ne bo odločilo drugače.

Informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar je namreč nekaj dni po objavi seznama na ustavno sodišče vložila zahtevo za oceno ustavnosti določb zakona o davčnem postopku, ki govorijo o javni objavi največjih davčnih dolžnikov. Meni namreč, da od tega ne bo želenih učinkov, medtem pa javnosti ostaja skrito bistvo - kaj je država storila za to, da bi davčni dolg izterjala.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.