Dva ovadena zaradi smrti delavca

Foto: Žurnal24 Vsi varnostni predpisi niso bili upoštevani. (Foto: Istockphoto)
Zaradi lanske smrti delavca na gradbišču v Celju kazensko ovadili dva osumljenca.
Oglej si celoten članek

53- in 57-letni osumljenec sta ovadena zaradi ogrožanja varnosti pri delu.

Spomnimo, delavec je umrl 6. avgusta lani na gradbišču Osrednje knjižnice v Celju. Padel je s kovinske konstrukcije dvigala z višine osmih metrov, med tem ko je na nezavarovanem gradbenem odru na kovinsko konstrukcijo poskušal privariti dodatni prečni nosilec. Pri delu ni uporabljal zaščitnega varnostnega pasu.

Preiskava je pokazala, da so odgovorne osebe iz podjetja, kjer je bil zaposlen pokojni delavec. Do nezgode je namreč prišlo zaradi neupoštevanja splošnih navodil in več predpisov s področja varstva pri delu, saj je delavec izvajal dela na višini brez ustreznega vodenja, brez načrta montaže, pri tem pa na neprimernem delovnem mestu ni uporabljal predpisanih zaščitnih varnostnih sredstev, kar je v nasprotju z veljavnimi predpisi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.