Dva pod lupo

Foto: Žurnal24 Vlada bo s tožbo zahtevala, da Patria vzame nazaj vseh 28 oklepnikov, ki so že v
Predkazenski postopek v zadevi patria delno zaključen. Vložena zahteva za preiskavo zoper dve osebi.
Oglej si celoten članek

Zahteva za preiskavo zoper dve osebi je bila na Okrožno sodišče v Ljubljani vložena že 14. maja.


Cekuta ni obveščen
Časnik Delo je konec marca poročal, da bodo ovadbe v zadevi Patria v Sloveniji podane v sklopih, največ nepravilnosti pa naj bi kriminalisti odkrili pri delovanju Patrijinih lobistov v Sloveniji.

Kot prva naj bi bila ovadena Jure Cekuta in Peter Zupan, ki je bil v času Patrijinega lobiranja v Sloveniji vodja službe temeljnih razvojnih programov na obrambnem ministrstvu. Zupan sicer po podatkih Dela ni povezan z denarjem iz naslova podkupnin, ovadbo pa naj bi si prislužil, ker je brez pooblastil podpisal neki pomemben dokument.

Jure Cekuta je za STA dejal, da ni obveščen o kakršnemkoli postopku zoper njega.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.