Dvajset let čakanja na vodo

Foto: Žurnal24 Zakaj izvir, ki so ga našli krajani Besnice, teče v prazno, na ljubljanski občin
Besnica. Z vodovodom bodo ukinili nekatere oporečne lokalne vodne vire.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. “Si sploh lahko predstavljate naše vzhičenje, ko smo končno dobili čisto vodo, in to v 21. stoletju?” pravi prebivalec kraja Besnica, ki je nedaleč proč našel izvir pitne vode, ki teče v prazno. Ta je zdaj zanje eden od virov vode, ki jo sicer dobivajo iz lokalnih zajetij, poleti pa zaradi pomanjkanja tudi ob pomoči gasilcev. V nekaterih delih Besnice namreč že več kot 20 let čakajo na vodovod.

Dela slaba dva milijona
Začetek gradnje vodovodnega sistema na območju Besnice je predviden prihodnje leto, končali pa jo bodo leta 2015, je dejala Irena Razpotnik, načelnica oddelka za gospodarske dejavnosti in promet Mestne občine 
Ljubljana (MOL).

Vodovod bo potekal ob državni cesti v dolini Besnice.
Irena Razpotnik, MOL

Dela bodo razdelili v šest etap, projekt pa je vreden okoli 1,7 milijona evrov. Zdaj še odkupujejo zemljišča za gradnjo črpališča, končali pa so arheološke raziskave in izdelavo projektne dokumentacije. Za gradbeno dovoljenje bo MOL zaprosila letos.

Po besedah Janeza Moškriča, predsednika Četrtne skupnosti Sostro, imajo z vodovodom težave na celotnem vzhodnem delu Ljubljane. “V proračunu je dovolj denarja, mislim pa, da se temu premalo posveča,” je dejal. Težava je po njegovih besedah največkrat to, da Javno podjetje Vodovod - Kanalizacija (Vo-Ka) nima svojih strokovnjakov za projektiranje vodovodov v hribovitih delih. “Zadeva zato zastaja,” je dejal in dodal, da se zato zapravi 
veliko denarja.

Letošnje investicije
Vo-Ka letos načrtuje za dobrih šest milijonov evrov obnov in nadomestitev, med drugim za vodovod na Brodu, na območju Novega Polja, v naselju Žaga na Škofljici in na Kajakaški cesti.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.