Dve leti oproščeni plačila prispevkov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Napovedan nov ukrep za spodbujanje zaposlovanja mladih: delodajalcu, ki bi za nedoločen čas zaposlili mlado brezposelno osebo, dve leti ne bi bilo treba plačevati prispevkov.
Oglej si celoten članek

Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravlja nove ukrepe, s katerimi bi še bolj spodbudili zaposlovanje mladih. Zadnji podatki sicer kažejo, da se je v prvih petih mesecih letos zaposlilo 9.243 mladih, kar je za 6,1 odstotek več kot v enakem obdobju lani. Takrat se je zaposlilo 8.713 mladih, v celem letu pa 19.567.

Spodbuda delodajalcem

Da bi zaposlovanje mladih še pospešili, ministrstvo napoveduje, da bo v kratkem pripravilo ukrep, s katerim bi delodajalce, ki bi za nedoločen čas zaposlili mlade brezposelne osebe, za dve leti oprostili plačila prispevkov. Na ministrstvu predvidevajo, da bi na tak način lahko zaposlili 9.000 mladih.

Dodatno izobraževanja ali prekvalificiranje

Poleg tega napovedujejo, da bodo še naprej izvajali programe aktivne politike zaposlovanja, med katere spadajo programi, ki so namenjeni mladim, tako tistim, ki so predčasno opustili šolanje, kot tistim, ki želijo dodatno izobrazbo (Projektno učenje za mlajše odrasle, Institucionalno usposabljanje, Usposabljanje za življenjsko uspešnost, Formalno izobraževanje, Nacionalne poklicne kvalifikacije) ali usposabljanje (Usposabljanje na delovnem mestu, Spodbujanje zaposlovanja iskalcev zaposlitve na področju socialnega varstva). 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 23:49 7. Junij 2013.

    Mah mogli bi totalno prevetrit javno upravo, in odpustit dve tretjini ljudi tam, ali pa jim plače znižat na mimimalac, …

  • 20:26 7. Junij 2013.

    Enako bi blo treba nardit za tiste, ki so starejši-nad 50/55 let in nikakor ne morjo dobit več službe, pa …

  • mph
    17:19 7. Junij 2013.

    Pohvalno, čeprav to zelo verjetno pomeni, da bodo ti ostali zaposleni točno ti dve leti pri kapitalistih, preden bodo šli …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.