Dve leti zamrznitve

Foto: Žurnal24 Pahor in Erjavec bosta med parlamentarno obravnavo proračuna še iskala kompromis
Zamrznitev rasti pokojnin. Vlada jo je danes požegnala.
Oglej si celoten članek

Upokojenci. "Z zamrznitvijo rasti pokojnin se bo položaj upokojencev bistveno poslabšal," se je prvak koalicijske DeSUS Karl Erjavec odzval na vladno odločitev na proračunski seji.

Premier Borut Pahor pravi, da je zamrznitev pokojnin, socialnih transferjev, plač javnih uslužbencev in funkcionarjev, s katero naj bi prihodnje leto privarčevali 330 milijonov, "gospodarna".

Erjavec trdi nasprotno; da prihranka ne bo, saj bo potrebnih "več varstvenih dodatkov in socialnih transferjev". Kritičen je tudi do sindikatov: "Smo ujetniki sindikatov javnega sektorja. Čeprav so trdili, da stavke ne bo, če bodo zamrznjene tudi pokojnine, stavko imamo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.