Dve prometni nesreči povzročila mladoletnika

Foto: Pixsell
Foto: Pixsell
Včeraj je 16-letnik na Bledu z mopedom pri vključevanju v promet na prednostno cesto izsilil prednost avtomobilu in povzročil prometno nesrečo, na Jesenicah pa je 11-letni otrok vozil kolo s pomožnim motorjem, na katerem niso delovale zavore. Zato je trčil v avtomobil pred sabo in se lažje poškodoval.
Oglej si celoten članek

O nesreči 16-letnika bodo policisti obvestili pristojno okrajno sodišče, o dogodku, v katerega je bil vpleten 11-letnik pa policisti še zbirajo obvestila.

Otroci in mladoletniki so bili letos na Gorenjskem udeleženi več kot 40 nesrečah, v polovici primerov kot povzročitelji nesreč. Botrovale so jim predvsem neizkušenost in hitrost, ki sicer sodita med najbolj pomembne elemente prometne udeležbe, pravijo policisti.

Starši: O prometni vzgoji otrokom začnite govoriti že zgodaj

Izkušenost predvsem z vidika ustreznega in pravilnega reagiranja ter predvidevanja različnih situacij, hitrost pa je že tako ali tako med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih s hudimi posledicami, ki se v povezavi s hitrostjo zgodijo še zaradi nepravilne strani in smeri vožnje, nepravilnega prehitevanja in neupoštevanja pravil o prednost.

"Starši zato prometno vzgojo mlajšim ves čas približujte, opozarjajte jih na nevarnosti, bodite dober zgled in jih vzgajajte v dobre in varne prometne udeležence," svetuje policija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.