Tragični nesreči: Naše ceste včeraj terjale dve življenji

Foto: mariborinfo.com prometna nesreča maribor motorist
V nedeljo sta se zgodili dve prometni nesreči s smrtnim izidom, v katerih sta umrla motorista. V prometni nesreči v Izoli je umrl 39-letnik, v prometni nesreči v naselju Žlebič v Ribnici pa 50-letnik, so sporočili iz Generalne policijske uprave.
Oglej si celoten članek

Prva prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila ob 14.45 na lokalni cesti med Poljem in bolnišnico Izola v Občini Izola. 

38-letni voznik osebnega avtomobila iz Ankarana je peljal od krožišča pri bolnici proti Izoli. V desnem nepreglednem ovinku je z vozilom pričel zavijati levo preko polne neprekinjene sredinske črte na makadamsko pot. V tem trenutku je iz Izole pripeljal 39-letni voznik motornega kolesa iz Kopra. Ko je opazil osebni avto, je zavrl, pri tem pa padel na levi bok in po drsenju po vozišču trčil v prednjo stran avtomobila. Hudo poškodovanega so odpeljali v bolnišnico, kjer je umrl.

Vozniku osebnega avtomobila je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti po izdihanemu zraku z elektronskim alkotestom, ki je pokazal 0.00 mg/l, hitri test na mamila pa je bil pozitiven na več vrst prepovedanih substanc. Odrejen mu je bil še strokovni pregled. Sledi mu kazenska ovadba za nevarno vožnjo.

Druga prometna nesreča s smrtnim izidom se je zgodila ob 17.42 v naselju Žlebič v Občini Ribnica. 50-letni voznik kolesa z motorjem je med vožnjo skozi naselje Žlebič zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku zapeljal na bankino in po travnati nabrežini, kjer je s stopalko trčil betonski jašek in padel. Pri padcu se je tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče.

Sicer pa so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 27 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, štiri nesreče so se končale z lahkimi poškodbami, ena pa s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 88 kršitev javnega reda in miru ter 43 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 68-krat posredovali na javnih krajih in 20-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so enega kršitelja. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola niso pridržali nobenega voznika, zaradi hujših kršitev cestnoprometnih predpisov pa so zasegli šest vozil. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 22 tatvin, osem poškodovanj tuje stvari, sedem vlomov, tri grožnje, dve preprečitvi uradnega dejanja in ena povzročitev telesne poškodbe.

 

* Fotografija je simbolična

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:30 20. April 2020.

    tale motorist v Izoli ,ki mu je pot presekal pot zadrogiran voznik verjetno ni peljal po omejitvah.Zelo dobro poznam to …

  • 09:50 20. April 2020.

    ja, korona je pičkin dim napram ostalim smrtim. raje še napišite koliko otrok starih do 10 let umre vsako uro …

  • 08:49 20. April 2020.

    Prometne nesreče višji krvni davek kot COVID 19 vendar nihče ne povzema strategije zmanjšanja . Celo šef Hojs dvomi v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.