Dvorana odnesla tudi bazen, ki ga ni

Foto: Žurnal24 Da bi se v dolenjski prestolnici lahko takole osvežili, Novomeščani še dolgo ne
Spremembe. Zaradi športne dvorane spremenjeni odlok o ureditvenem načrtu bazena ne predvideva več.
Oglej si celoten članek

Zaradi umestitve nove športne dvorane v športno-rekreacijski park Portoval bo svoje mesto v tem parku izgubilo poletno kopališče – 50-metrski zunanji bazen, ki je bil vanj umeščen od sprejetja ureditvenega načrta leta 2001 – sicer samo na papirju. Tako so se, kljub pripombam nekaterih, na zadnji seji odločili mestni svetniki.

Notranji ostaja
Mojca Tavčar
, vodja oddelka za prostor, jim je pojasnila, da bodo prostor za bazen našli ob drugi priložnosti; lahko v Drgančevju, še vedno pa lahko tudi v Portovalu.

Lokacija, ki so ji zdaj spremenili namen, po besedah Tavčarjeve naj za zunanji bazen ne bi bila primerna, 25-metrski notranji bazen pa v načrtu ostaja v vzhodni tribuni.

Na vzhodnem delu Portovala, na zeleni trasi ob Krki, bo tako namesto poletnega kopališča, kot piše v obrazložitvi sprememb odloka, parkovna površina z otroškim igriščem.

Med Novomeščani priljubljenega igrišča ob stadionu namreč zaradi ureditve zunanjih površin dvorane ne bo več. Slavko Gegič, svetnik LDS, je ob tem opozoril, naj igrišče prestavijo takoj ob začetku gradnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.