Dvorane nared tik pred EP

Foto: Igor Kovačič
Foto: Igor Kovačič
Delavci v Podmežakli, Hali Tivoli in Bonifiki v teh dneh končujejo dela v dvoranah, ki bodo prve tekme pred EP gostile 16., 18. in 22. avgusta.
Oglej si celoten članek

"Prenova Podmežakle je čisto pri koncu," so en mesec pred evropskim prvenstvom (EP) v košarki - začelo se bo 4. septembra - zatrdili na Občini Jesenice. Ta teden so začeli nameščati parket in tribune v parterju in na južni strani. Te bodo najeli za čas prvenstva, medtem ko bodo dva športna semaforja ter opremo graderob in spremljevalnih prostorov kupili. Stroški prenove ostajajo v okviru načrtovane vrednosti projekta, in sicer 6,5 milijona evrov, je zagotovila Ines Dvoršak, predstavnica občine za odnose z javnostmi in protokol. Občina bo prispevala 2,8 milijona evrov, 2,9 milijona pričakujejo iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, pol milijona od športnega ministrstva in 160 tisoč evrov od fundacije za financiranje športnih organizacij.

Prva tekma v prenovljeni Podmežakli bo pripravljalna tekma med Slovenijo ter Bosno in Hercegovino 16. avgusta. Na Jesenicah so med drugim prenovili streho in fasado, porušili bližnji objekt ob dvorani, prenovili strojne in električne inštalacije, uredili tribune za potrebe hokejske dvorane (na severni tribuni so namestili nove sedeže), sanitarije, garderobe in novo dvigalo.

V Tivoliju še generalno čiščenje

Manj dela so imeli v Hali Tivoli, kjer se niso lotili celovite prenove, saj je izbrani izvajalec odstopil od svoje ponudbe tik pred podpisom pogodbe, Mestni občini Ljubljana pa je potem zmanjkalo časa, da bi poiskala novega, ki bi lahko prenovo dokončal do sredine avgusta. Med mini prenovo so tako končali dela v garderobah, uredili so tribune ter servisirali inštalacije in opremo. "Trenutno potekajo zaključna dela, v prvi polovici avgusta pa je v načrtu generalno čiščenje," so sporočili iz javnega zavoda Šport Ljubljana, ki ga vodi Tanja Polajnar. Zatrdili so, da vse poteka po načrtih in da bo dvorana nared 10. avgusta, osem dni kasneje pa je v njej predvidena prva prijateljska tekma med Slovenijo in Rusijo. Dodali so, da stroški prenove še niso znani, se pa gibajo v okviru načrtovanih stroškov rednega investicijskega vzdrževanja.

Bonifika bo sprejela 4.300 obiskovalcev

Veliko več bo zaradi temeljitejše prenove stala nova podoba Bonifike, in sicer 2,7 milijona evrov. Tudi v Kopru prenova poteka skladno z roki, so zagotovili na koprski mestni občini. Predvidoma bo končana 15. avgusta, prvo pripravljano tekmo pa bo dvorana gostila 22. avgusta, ko se bosta pomerili italijanska in črnogorska reprezentanca. V okviru prenove so v Bonifiki med drugim zamenjali sedeže in povečali zmogljivosti na 4.300, namestili so nove koše in klopi, postavili dva nova semaforja, uredili in opremili so garderobe in sanitarije, uredili razsvetljavo, zunaj pa so uredili fasado, ploščad, dostope in druge zunanje površine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.