Dvoživke v javnih zavodih cvetijo

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Praksa. Niti zakoni niti nadrejeni ne odvračajo zaposlenih v javnih zavodih od “popoldanskih” poslov.
Oglej si celoten članek

Predstojnik centra za zdravstveno informatiko inštituta za varovanje zdravja (IVZ) Matic Meglič ne bo zaprl zasebnega zavoda Center za sodobne izzive (CSI), katerega zastopnik je. Po objavi članka v Žurnalu so se, tako Meglič, ustanovitelji Gorazd 
Perenič, Senko Pličanič in Rajko Pirnat odločili na Megliča prenesti ustanoviteljske pravice CSI, ki ima sicer interese pri E-zdravju.

Podjetje miruje

Pri tem 1,5 milijarde evrov vrednem projektu Meglič delno sodeluje tudi kot predstojnik oddelka IVZ. Pokazal nam je podatke CSI, iz katerih je razvidno, da po zaposlitvi na IVZ maja lani nista ne on ne zavod opravljala poslov, ki bi lahko pomenili navzkrižje interesov. To je potrdila tudi direktorica IVZ Marija Seljak. “Podjetje miruje,” pravi Meglič, zapre ga pa ne, ker je “vanj vložil kar nekaj energije”.

(Ne)favoriziranje

“Predstojnica komunikacijskega centra IVZ Urška Križaj Hacin deli tiskarske posle in oddajanje fotokopirnih strojev prijateljem iz podjetja Grafika 3000,” nas opozarjajo viri, a Križajeva to zanika. “Draga Hrovatina (lastnika, op. a.) sem spoznala šele leta 2009, ko sem postala skrbnica pogodbe z Grafiko, ki pa za IVZ dela od novembra 2003.” Tudi Hrovatin zanika, da sta se prej poznala. “Ni pomembno, od kdaj se poznata, dejstvo je, da ga favorizira,” pravijo viri. Z IVZ pojasnjujejo, da so za različne storitve Grafiki v štirih letih plačali dobrih 110 tisoč evrov, in sicer na podlagi oddaje javnega naročila, naročila male vrednosti oziroma enostavnega postopka za krajše obdobje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.