DZ bo za vzdrževalna dela namenil 325 tisoč €

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Tako kot vsako leto bodo v času parlamentarnih počitnic potekala vzdrževalna dela. Letos bodo zaradi varčevanja izvedli le nujna dela, za katera bodo odšteli 325 tisoč evrov. Za obnovo službenih stanovanj pa še dodatnih 250 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Za nujna vzdrževalna dela bo Državni zbor (DZ) predvidoma namenil sto tisoč evrov, 24 tisoč evrov bodo odšteli za zamenjavo izrabljenih tekačev na hodnikih in stopnicah, za popravila poškodovanih talnih oblog pa 10 tisoč evrov.

Za servisiranje stolov s specialnimi mehanizmi v veliki dvorani in zamenjavo dotrajanih delov bodo porabili 24 tisoč evrov. Beljenje nekaterih prostorov, predvsem zaradi preurejanja in prilagajanja prostorov po volitvah, bo DZ stalo 30 tisoč evrov. Poleg tega pa bodo še 10 tisoč evrov porabili za mizarska dela ob preureditvah delovnih prostorov in nekaterih pisarn.

Za investicije 225 tisoč evrov

Nujne investicije bodo DZ predvidoma stale skupaj 225 tisoč evrov, dokončno pa bo znesek znan po končanih postopkih javnih naročil. Med nujne investicije v višini 180 tisoč evrov sodi rekonstrukcija dvigal, ker ne ustrezajo več zakonskim predpisom s področja varnosti in imajo pogojno dovoljenje za obratovanje le do konca avgusta 2012.

V DZ načrtujejo še sanacijo paličnih nosilcev strešne konstrukcije, saj so statične meritve pokazale, da ne bi vzdržali večjih količin snega. Za to bodo namenili 45 tisoč evrov.

Stanovanj ne bodo financirali iz proračuna

Predvidoma 250 tisoč evrov bo DZ porabil za obnovo preostalih 11 dotrajanih in še ne obnovljenih službenih stanovanj. Kot so pojasnili, se obnova financira iz namenskih sredstev iz najemnin ter obrabnin in ne iz proračuna.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • VSK
    10:58 17. Julij 2012.

    LOOOOOOOPOOOOOOOVIIII !!!!!!!!!!

  • 09:03 17. Julij 2012.

    ...kaj imajo sploh za hodit na počitnice, saj nič ne delajo, razen, da v zboru čatajo in spijo...če že hočejo …

  • mia
    06:16 17. Julij 2012.

    niso vredni, da nam vladajo1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.