DZ o protikorupcijskem zakonu

Foto: Žurnal24 državni zbor poslanci BOBO
V DZ bodo razpravljali o novem protikorupcijskem zakonu.
Oglej si celoten članek

Poslanke in poslanci se bodo na nadaljevanju redne majske seje lotili novega protikorupcijskega zakona, ki na novo opredeljuje delovanje komisije za preprečevanje korupcije.

Z zakonom o integriteti in preprečevanju korupcije vlada na novo opredeljuje delovanje komisije za preprečevanje korupcije in zmanjšuje število njenih funkcionarjev s petih na tri. Te funkcionarje bi po novem imenoval predsednik republike. Nadzor nad delom komisije pa naj bi opravljal DZ, ki bi mu bila komisija dolžna enkrat letno poročati o svojem delu.

O zakonu bodo poslanci po napovedih predvidoma razpravljali sedem ur, saj so k predlogu vložena številna dopolnila. Največ jih predlagajo v SDS, ki želijo pristojnost predlaganja članov protikorupcijske komisije prenesti na državni zbor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.