"E-pošta 'Nadgraditi!' je lažna"

Foto: PrtScr Hypo Alpe Adria
Foto: PrtScr Hypo Alpe Adria
Hypo Alpe Adria banka svoje uporabnike svari pred lažnim elektronskim sporočilom, ki jih poziva k nadgradnji.
Oglej si celoten članek

Na spletni strani banke so objavili nujno obvestilo. Vsem svojim komitentom, ki so morebiti prejeli elektronsko pošto, v kateri jih pozivajo k varnostni nadgradnji spletnega bančništva, svetujejo naj sporočilo nemudoma izbrišejo. "V primeru, da je kdo že kliknil na lažno povezavo, pa mu svetujemo, da kontaktira Hypo HelpDesk center, po e-pošti: help.hyponet@hypo.si," so zapisali.

Lažna elektronska pošta je prišla z naslova info.hyponet@hypo.si in ima v zadevi napisano Nadgraditi! V sporočilu je zapisano, da bo izvedena varnostna nadgradnja. Goljufi niso pozabili pripisati, da bi lahko nekatere stranke imele težave pri dostopanju do spletnih bančnih storitev, zato je priložena povezava, ki jim bo pri tem pomagala. 

Da je sporočilo lažno, pa je razbrati tudi iz samega jezika. "Smo izboljšanje vaše spletno bančništvo varnost," se glasi prvi stavek lažnega sporočila. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.