Eden spal, drugi počival na odstavnem pasu

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Koprski policisti so pozno zvečer obravnavali dva voznika, ki sta se ustavila na odstavnem pasu in tam počivala. Policisti znova opozarjajo voznike, naj tega ne počnejo.
Oglej si celoten članek

Okrog 22. ure so koprske policiste vozniki sami opozorili, da na avtocesti od Kozine proti Kopru stoji osebno vozilo. "Prometni policisti so nekaj minut zatem na kraju ugotovili, da se je voznik osebnega avtomobila, 50-letni državljan Ukrajine, ustavil na odstavnem pasu, ugasnil vozilo in počival. Na odstavnem pasu je bil brez oznak in brez luči," sporoča Anita Leskovec s koprske policijske uprave. Dodaja, da preizkus alkoholiziranosti ni pokazal prisotnosti alkohola. Policisti so Ukrajinca oglobili in ga pospremili do najbližjega počivališča.

Nekaj pred polnočjo je medtem na Operativno-komunikacijski center klicalo več občanov, da na koncu tunela Kastelec v smeri Ljubljane počez na cestišču stoji osebno vozilo. "Policisti so ugotovili, da se je 53-letni Koprčan z osebnim avtomobilom zaradi slabega psiho-fizičnega stanja ustavil na odstavnem pasu. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0.95 mg alkohola v litru izdihanega zraka," pravi Leskovčeva. Odstranili so ga z avtoceste, napisali mu bodo obdolžilni predlog.

Policisti pri tem ponovno opozarjajo na nevarnost uživanja alkoholnih pijač, pa tudi na nevarnost zaustavljanja na avtocesti. Potrebno se je ustaviti preden smo toliko utrujeni, da nismo več sposobni varno voziti. "Ustaviti se je potrebno na primerno označenem in osvetljenem počivališču. Na odstavnem pasu lahko ustavimo vozilo le v skrajni sili (na primer v primeru okvare vozila), pa tudi v tem primeru je potebno nujno obvestiti upravljalca ceste, da vozilo primerno zavaruje in ga takoj odstrani z avtoceste," še poudari Leskovčeva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 16:19 19. Avgust 2015.

    Ravno včeraj smo videli dva bedaka, pred Ljubljano, ki sta ustavila na odstavnem pasu in moški se je pred avtom …

  • 15:15 19. Avgust 2015.

    A dej dej.. Kake pa ti stresaš.. Tolk na hitr pa spet utrujenost ne nastopi. Počivališča ali pa izvoz iz …

  • Ja no kaj sam kdaj taka zaspanost lahko pride dost na hitro. Boljš da se pržge štiri smernike pa ustav …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.