Ekipe še vedno na terenu

Foto: razno 05.02.14. elektrovod, dalnovod, elektricna napeljava, elektrika, An electr
Foto: razno 05.02.14. elektrovod, dalnovod, elektricna napeljava, elektrika, An electr
Posledice žleda. Najdlje brez elektrike iz omrežja na Notranjskem.
Oglej si celoten članek

"Brez elektrike smo bili 12 dni. V tem času sem neštetokrat poklical na Elektro Ljubljana, pa nisem dobil nobenega odgovora, kaj se dogaja," je bil ogorčen Miha Debevec iz okolice Cerknice. Dejal je, da so si morali občani agregate zagotoviti sami, prav tako so v celoti krili stroške goriva zanje.

"Na agregat smo priključili zgolj hladilno skrinjo in kakšna luč je gorela," je nadaljeval in povedal, da so agregat posojali tudi sosedom, tako da ga je imel vsak na voljo le nekaj ur.

"Na terenu vse ekipe"


Z Elektra Ljubljana odgovarjajo, da ljudje po dveh tednih zagotovo postajajo nestrpni, so pa na terenu vse razpoložljive ekipe, ki "že dva tedna 24 ur na dan odpravljajo škodo na terenu". Pri odpravi škode na območju Elektra Ljubljana vsak dan sodeluje od 400 do 500 ljudi, na pomoč pa so jim priskočili tudi usposobljeni gasilci, vojska ter posamezniki z elektroservisov in iz gradbenih podjetij.

Na območju Elektra Ljubljana je brez elektrike še vedno 3.500 ljudi na območjih Cerknice, Žirov in Logatca. Zaradi velikega obsega okvar na omrežju in zato, ker še vedno popravljajo glavne trase omrežja, bodo morali nekateri uporabniki na elektriko še počakati. Šele prihodnji teden bo tako predvidoma znano, kdaj bodo elektriko dobili nekateri uporabniki daljnovodov Rakek, Lož, Babno Polje, Begunje, Rovte, Zaplana, Cerknica in Kalce.

Na Jezerskem še danes

Na Elektru Gorenjska pravijo, da je najbolj problematično Jezersko. Predvidoma pa naj bi tudi to območje "že danes priključili na električno omrežje prek sosednje Avstrije".

Na območju Elektra Celje in Maribora so odjemalcem zagotovili električno energijo, vendar "omrežje še vedno ni v celoti sanirano".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.