Ekopiškoti za kopanje

Foto: Žurnal24 (Foto: arhiv Zurnal24)
Specite piškote, ki se spremenijo v kopel.
Oglej si celoten članek

Ustvarjalno. Spletni portal jabucek.com za letošnje novoletne in božične praznike ponuja zanimivo izvirno idejo za izdelavo uporabnega in prisrčnega darila. Iz nekaj preprostih sestavin lahko namreč v domači pečici spečete kopalne ekopiškote, ki polno kad vroče vode spremenijo v aromatično kopel.

Za pripravo kopalnih piškotov potrebujete:
• 2 skodelici fino mlete morske soli,
• pol skodelice koruznega škroba,
• pol skodelice sode bikarbone,
• 2 žlici lahkega olja,
• čajno žličko vitamina E (lahko ga iztisnete iz kapsul),
• 5 ali 6 kapljic eteričnega olja, ki vam (ali obdarovancu) najbolj diši,
• 2 jajci iz biološke reje.

Vse sestavine nežno vmešate v gladko testo. Pečico ogrejete na 180 stopinj. Iz zmesi oblikujete majhne, približno za kostanj velike kroglice. Položite jih na papir za peko in jih okrasite v skladu z vonjem – odlični so klinčki ali janeževa semena. Pecite jih približno deset minut, dokler rahlo ne porjavijo. Ko se ohladijo, jih po dva položite v darilno vrečko in povežite s pentljo. Za eno kopel zadostujeta dva piškota. Obdarovanca velja zaradi privlačnega videza darila še opomniti, da so na videz slastni piškoti namenjeni uživanju v kadi in ne namakanju v čaj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.