Eksekucija v družinski hiši

Foto: Žurnal24 null
Preiskava. Trojni umor bi bil lahko povezan z nepojasnjenim iz Brestanice. Policisti so že izključili možnost požara zaradi napake na električni napeljavi.
Oglej si celoten članek

Volovnik. "Preliminarne ugotovitve obdukcije treh umrlih v požaru v stanovanjski hiši na Volovniku so pokazale, da so vsi umrli nasilne smrti," pravi Robert Perc, tiskovni predstavnik Policijske uprave Krško. Dodal je, da načina in podrobnosti smrti ter drugih okoliščin primera v tej fazi predkazenskega postopka zaradi interesa preiskave ne bodo podrobneje pojasnjevali. "Iz enakega razloga tudi ne bomo ne potrjevali ne zanikali namigovanj, ki se pojavljajo v medijih, da naj bi umrli zaradi strelnega orožja," pravi Perc.

Policija na delu
Preiskava na terenu pod vodstvom preiskovalne sodnice in ob prisotnosti okrožnega državnega tožilca še vedno poteka.

Postopki zahtevajo svoj čas.
Robert Perc, PU Krško

Domačija Zakškovih, v kateri so umrli mama Dragica, oče Stane in sin Denis, je še vedno zavarovana, gibanje na kraju dogodka pa je omejeno. "Vzrok požara še ni ugotovljen," sporočajo s policije in pozivajo morebitne priče in vse, ki imajo kakršnekoli uporabne podatke, naj jih pokličejo.

Primer Klobasa
V ponedeljek bodo minila štiri leta, odkar je bil v Brestanici skrivnostno umorjen 44-letni podjetnik Edi Klobasa, njegovega morilca pa do danes še niso našli. Poznavalci med umorom v Brestanici in tistim v Volovniku iščejo podobnosti. Klobasa je bil ponoči umorjen s strelnim orožjem, našli so ga ob šestih zjutraj. Člani družine Zakšek so bili ponoči po neuradnih podatkih ubiti s strelnim orožjem, požar pa je bil opažen ob pol šestih zjutraj. V obeh hišah, tako pri Klobasovih kot pri Zakškovih, so imeli v stanovanju psa, v obeh primerih je šlo za premožno družino. Žiga Klobasa, ki je moral po očetovi smrti čez noč prevzeti vodenje podjetja, prijateljuje z Zakškovo hčerko Nensi. Usodno noč, ko se je v Zakškovi hiši dogajala tragedija, Nensi ni bilo doma, saj naj bi jo Žiga sredi noči pripeljal k sebi v Brestanico, kjer je tudi prespala. Policija jo je že zaslišala, po naših informacijah pa preiskuje tudi omenjene povezave med krutima umoroma.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.