Eksplozija v kemični tovarni

Foto: EPA Eksplozija v kemijski tovarni Foto: EPA Eksplozija v kemijski tovarni Foto: EPA Eksplozija v kemijski tovarni Foto: EPA Eksplozija v kemijski tovarni
V mestu Ritterhude na severu Nemčije je prišlo do eksplozije v kemijski tovarni. Poškodovanih je tudi nekaj okoliških zgradb.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo agencije je do eksplozije v mestu severno od Bremna prišlo okrog 20.30; razlog pristojni še niso ugotovili, saj je prizorišče nesreče še vedno preveč razgreto. V nesreči je bil poškodovan en delavec v tovarni, ki ima opekline tretje stopnje. Najprej so poročali, da enega delavca v tovarni še iščejo; za zdaj ni znano, ali je to ta delavec, ki so ga v bolnišnico prepeljali s helikopterjem. 

Eksplozija je poškodovala tudi nekaj deset hiš v okolici tovarne, na katerih so popokala okna, hišam v najožji bližini pa grozi, da se bodo zaradi hudih poškodb zrušile.

Okoliške prebivalce so po nesreči prepeljali na varno, čeprav sledi nevarnih kemikalij v zraku ni bilo zaznati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.