Elektro Maribor dviguje cene

Foto: Žurnal24 (Foto: arhiv Žurnal24)
Elektro Maribor za junij napoveduje dvig cen električne energije.
Oglej si celoten članek

V Elektru Maribor bodo z junijem cene električne energije dvignili za šest odstotkov. Po dveh letih nespremenjenih cen morajo, kot pravijo sami, slediti rasti cen elektrike na veleprodajnem trgu, te pa so od zadnje spremembe zrasle za več kot 12 odstotkov.

Junija bodo odjemalcem ponudili brezplačno svetovanje o učinkoviti rabi električne energije po vseh območnih enotah od Murske Sobote, Gornje Radgone, Ptuja, Slovenske Bistrice do Maribora z okolico in tako prispevali k večji ozaveščenosti pri rabi energije. Lani so sicer ustvarili skoraj 1,2 milijona evrov čistega dobička.

Podjetje je avgusta lani okoli tri milijone evrov namenilo za vračilo gospodinjskim odjemalcem zaradi razlike v ceni obračunane električne energije, ki je nastala s podražitvijo januarja 2008. Urad za varstvo konkurence je ugotovil, da so pri tem elektrodistributerji delovali usklajeno, njegove ugotovitve pa je junija 2009 potrdilo tudi vrhovno sodišče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.