Embargo EU tudi za Stožice

Foto: Žurnal24 Libijskega denarja za trgovsko središče v Stožicah ne bo. (Foto: Anže Petkovšek)
Športni park Stožice. Grep bo moral poiskati denar drugje, saj ga iz Libije ne bo.
Oglej si celoten članek

Libijskega finančnega vložka v trgovsko središče v športnem parku v Stožicah zagotovo ne bo.

Zamrznjen libijski denar
O tem je predsednik vlade Borut Pahor že obvestil investitorje stožiškega športnega parka. Darijan Košir, predsednik vladnega urada za komuniciranje, je povedal, da so investitorji že obveščeni, da bodo morali poiskati druge rešitve za zaprtje finančne konstrukcije naložbe.

Libijski sklad
Libyan Investment Authority. Sklad ima med drugim deleže v nogometnem klubu Juventus, v podjetju, ki izdaja Financial Times, v italijanski banki UniCredit, v Fiatu ...

Kot je bilo že dokončno dogovorjeno, naj bi Libijci za dokončanje projekta prispevali 30 milijonov evrov. Košir je povedal še, da na libijski denar pravzaprav ne morejo računati niti druga slovenska podjetja.

Uroš Ogrin, direktor zasebnega partnerja projekta, podjetja Grep, je povedal, da so v podjetju seznanjeni z dejstvom, da libijskega denarja ne bo, in da že iščejo alternativne rešitve financiranja gradnje. Več za zdaj ni želel izdati.

Hkrati je agencija Reuters včeraj poročala, da naj bi danes opoldne članice Evropske unije razširile sankcije oziroma embargo proti Libiji na libijske finančne sklade. Med njimi tudi na največjega Libyan Investment Authority, prav tistega, ki naj bi finančno podprl gradnjo stožiškega trgovskega središča. S takim ukrepom bodo zamrznili vse naložbe sklada v državah EU.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.