En ropar na begu, drugi v bolnišnici

Foto: Žurnal24 Roparja naj bi s kraja poskušala zbežati s skuterjem. (Foto: Marko Mrkonjic/PIXS
Med ropom bančne poslovalnice v Slavonskem Brodu je prišlo do strelskega obračuna. Eden od roparjev se za življenje bori v bolnišnici, drugi je na begu.
Oglej si celoten članek

Roparja sta okoli 13. ure vstopila v poslovalnico, v kateri je bilo okoli 20 strank, zaposleni in varnostnik. Z orožjem so zagrozili zaposlenim, ki so jim predali denar. Med begom s kraja zločina sta pred poslovalnico naletela na policiste, ki so pripravili zasedo.

Policijo je o ropu obvestil moški, ki je med ropom dvigoval gotovino z bankomata pred poslovalnico. Ker je bila patrulja na bližnji tržnici, so bili nemudoma pred poslovalnico in roparjem pripravili zasedo. Ob izhodu roparjev iz banke je prišlo do streljanja, v katerem je bil eden od roparjev ranjen. Prepeljali so ga v bolnišnico, kjer se še borijo za njegovo življenje.

Drugemu roparju je uspelo pobegniti s kraja zločina. Pri tem je enega od policistov s pištolo udaril po glavi in ga lažje poškodoval.

Zaradi iskalne akcije so ceste v Slavonskem Brodu zaprte.

V času ropa banke je bila policija obveščena, da je v mestni občini podtaknjena bomba. Oblasti predvidevajo, da so roparji podali lažno prijavo in s tem želeli preusmeriti pozornost policije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.