Ena oseba pridržana

Foto: nn
Foto: nn
Akcija Global. V obsežni mednarodni kriminalistični preiskavi sodeluje tudi Slovenija.
Oglej si celoten članek

Kriminalistična preiskava, s katero so se lotili tihotapcev prepovedanih drog, poteka že več mesecev. Včeraj sta tudi v Sloveniji potekali dve hišni preiskavi zaradi sumov tihotapljenja različnih vrst prepovedanih drog z območja zahodnega Balkana v Evropsko unijo.

Hišni preiskavi so opravili celjski kriminalisti, eno osebo so pridržali. Zasegli so tudi različne predmete, pomembne za kazenski postopek: SIM-kartice, GSM-aparate, prenosni računalnik in tudi tri kilograme konoplje, ki je bila na poti iz BiH v Slovenijo. "Utemeljeni sumi so se nanašali na kriminalno združbo iz Slovenije, Črne Gore ter  Bosne in Hercegovine, ki je organizirala tihotapljenje kokaina s področja Nizozemske in Danske proti vzhodnoevropskim državam. Prav  tako so obstajali utemeljeni sumi, da so iz Črne gore čez Bosno in Hercegovino in Slovenijo,  na območje držav zahodne Evrope tihotapili konopljo," so sporočili s Policijske uprave Celje.

Po poročanju Kurirja v akciji sodeluje devet držav, Bosna in Hercegovina, Hrvaška, Slovenija, Črna gora, Madžarska, Češka, Nizozemska, Danska in Švedska.

V BiH prijetih osem oseb

V BiH so po poročanju različnih medijev prijeli osem oseb. Na Madžarskem so zasegli okoli 610 gramov kokaina, okoli 3,5 kilograma marihuane v Sloveniji, kokain in marihuano so zasegli tudi pri več uličnih prodajalcih v BiH, na Hrvaškem pa okoli 15.000 evrov, piše Mondo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.