Ena ženska na 46 moških

Foto: Žurnal24

Your browser doesn’t support HTML5 video

Takšno je razmerje v novi generaciji poklicnih gasilcev in ene gasilke. Za njimi je pol leta guljenja klopi v gasilski šoli.
Oglej si celoten članek

Da smo Slovenci navdušeni nad gasilci, saj ima vsaka vas prostovoljno društvo, kaže tudi podatek, da se je v gasilsko šolo prijavilo toliko kandidatov, da so jih morali razdeliti v kar dva razreda. Tokrat ni manjkala niti ženska predstavnica, za katero pa veljajo enaka pravila kot za moške. Rezanje ponesrečencev iz avtomobilov, reševanje iz ognja in vse ostalo. Izgovarjanja na nežnejšo konstitucijo ni.

Pod budnim očesom inštruktorjev so danes kandidatka in kandidati za poklicne gasilce uspešno rešili ponesrečenca iz prevrnjenega avtomobila, iz ruševin in voznika cisterne pred nevarnimi kemikalijami.

Ta teden jih čaka še zaključni izpit, na katerem bodo morali dokončno dokazati, da si zaslužijo ime poklicni gasilec.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.