Enajst prijav domnevne kršitve molka

Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič)
Od polnoči dalje velja volilni molk pred nedeljskih drugim krogom lokalnih volitev. Do 19. ure so na dežurni službi MNZ prejeli enajst prijav domnevne kršitve molka.
Oglej si celoten članek

Na ministrstvu za notranje zadeve tudi tokrat deluje dežurna služba, kamor lahko državljani sporočajo podatke o domnevnih kršitvah volilnega molka.

Do 19. ure so v službi prejeli enajst prijav domnevne kršitve volilnega molka. Pet prijav se nanaša na letake, štiri na plakatiranje, ena kršitev je bila v medijih, ena pa z agitiranjem. Največ domnevnih kršitev je na Gorenjskem (5), po dve v jugovzhodni Sloveniji in v Podravju, ena v Zasavju, ena pa v obalno-kraški regiji.

Kam sporočati domnevne kršitve
Podatke o domnevnih kršitvah lahko državljani sporočate v nočnem času, in sicer danes od polnoči dalje pa do 7. ure zjutraj sporočali operativno-komunikacijskemu centru Generalne policijske uprave na telefonsko številko 080 12 00. Na isti telefonski številki pa bodo prijave sprejemali tudi danes od 19. ure do nedelje do 7. ure zjutraj.

Preko dneva, torej danes in v nedeljo od 7. do 19. ure, pa bo prijave kršitev volilnega molka na telefonski številki 080 21 13 sprejemala dežurna služba inšpektorata za notranje zadeve.

Za kršitve volilnega molka so sicer predvidene globe v višini od 120 do 1200 evrov. Volilni molk velja vse do nedelje do 19. ure, ko se bodo zaprla volišča v 74 slovenskih občinah.

Volilni molk
Volilna kampanja se mora končati najpozneje 24 ur pred dnem glasovanja. V času volilnega molka je prepovedana vsakršna dejavnost, ki bi volivce navajala h glasovanju.

Za kampanjo štejejo vse politične oglaševalske vsebine in druge oblike politične propagande, katerih namen je vplivati na odločanje volivk in volivcev.

Za kampanjo štejejo zlasti propaganda v medijih, elektronskih publikacijah in z uporabo telekomunikacijskih storitev, plakatiranje ter pozivanje volivk in volivcev, koga naj volijo.

 

OPOZORILO UREDNIŠTVA: Zaradi volilnega molka smo izklopili možnost komentiranja.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.