Enak bodi pri nas šestkrat dražji?

Foto: slika zaslona Foto: slika zaslona
Enak bodi, kot ga pri nas prodajajo za 79 evrov, je na AliExpressu na voljo za trinajst evrov in pol z brezplačno dostavo v Slovenijo. Še ženska na fotografiji je ista, nas je opozorila bralka.
Oglej si celoten članek

Sprašuje se, ali trgovina kupuje na Kitajskem in izdelek z visoko maržo prodaja pri nas, a se je izkazalo, da ni tako.

"Body je blagovne znamke Sugarbird. Hvala za opozorilo, bomo posredovali na Sugarbird da je nekdo vzel njihovo sliko in prodaja ponaredek. Znamka je namreč zaščitena, prav tako je slika njihova last," so nam povedali v trgovini Allegria, ki je pri nas zastopnik znamke Sugarbird in dodali, da ji takšne stvari " na raznih aliexpressih" delajo škodo, saj lahko mislijo, da gre za isto stvar.

Posredovali so nam tudi povezavo do originalnega izdelka, ki v ZDA stane 119 dolarjev.

Nad ponaredki sicer bdi finančna uprava in v primeru suma, da so v pošiljki ponarejeni izdelki, lahko začasno zadržijo blago, za katero menijo, da se z njim utegnejo kratiti pravice intelektualne lastnine (blagovna znamka, model, patent, dodatni varstveni certifikat, geografska označba porekla, avtorska in njej sorodna pravica, zaščitena rastlinska vrsta).

O uničenju nato obvestijo prejemnika blaga in imetnika pravice intelektualne lastnine (nosilca blagovne znamke), slednji pa nato ponavadi zahtevajo uničenje ponarejenega blaga. Če boste z uničenjem soglašali, boste najverjetneje morali poravnati še stroške tega, v primeru, da menite, da gre za original, pa moral imetnik pravice intelektualne lastnine to dokazati na sodišču. Zoper kupca ponaredkov nato lahko sledijo tudi drugi sodni postopki ...

Foto: slika zaslona

Foto: slika zaslona

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 15:09 4. Oktober 2017.

    Preverite tole: http://www.otroskaomarica.si/

  • 09:51 29. Avgust 2017.

    Slovenija ni konkurencna država. Ko kupujes v državah z vecjo kupno mocjo ceneje kot pri nas ti to postane jasno. …

  • 08:13 28. Avgust 2017.

    Ja to ni nič nenavadnega... Saj tudi žene politikov delajo podobne stvari... Kupujejo nalepke in jih potem prodajajo naprej po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.