Energetika Ljubljana bo gospodinjstvom ponujala tudi elektriko

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Na trg z elektriko za gospodinjstva vstopa tudi Energetika Ljubljana, ki je v prek Javnega holdinga Ljubljana v večinski lasti Mestne občine Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Novo ponudbo bodo predstavili na novinarski konferenci v torek, so pa že na voljo ceniki, ki kažejo, da ciljajo predvsem na svoje obstoječe stranke, a se zdaleč ne izključno na njih. 

Redne cene elektrike pri Energetiki Ljubljana bodo namreč le odstotek višje od rednega cenika Gen-I, ki velja za najcenejšega ponudnika in le okrog pet odstotkov višje od ponudbe, ki je po ugotovitvah zveze potrošnikov najcenejša ponudba na trgu in jo ima podjetje Elektro Prodaja EU. Njihova ponudba sicer zahteva vezavo do konca leta. 

Foto: zurnal24.si Primerjava cen

Pri ponudbi za obstoječe stranke Energetike, ki pri njih že kupujejo zemeljski plin ali toploto (v grafu smo jo poimenovali dvojček) pa so šli celo pod najcenejšo ponudbo na trgu, ponudili pa bodo tudi znižano ceno plina na 0,2790 evra za standardni kubični meter. 

Akcija bo na voljo od 1. aprila do 1. junija, cene pa zagotavljajo za eno leto, potem bodo elektriko začeli zaračunavati po rednem ceniku. 

Cena elektrike je sicer le dobra tretjina celotnega računa, preostalo so omrežnina, prispevki in DDV. 

Koliko se bo poznalo na računu

Foto: zurnal24.si Cene elektrike

Mali porabnik bo imel na rednem ceniku Energetike 12 centov višji račun kot bi ga imel po rednem ceniku Gen-I, v primeru dvojčka pa lahko pri Energetiki prihrani dober evro in pol na mesec ali skoraj 20 evrov na leto. 

Pri računu okrog 45 evrov je razlika že slabe tri evre na mesec, pri računu okrog 85 evrov pa slabih šest evrov na mesec ali več kot 70 na leto.  

Mali porabnik: priključna moč 3 kW, poraba 146 kWh, enotarifno merjenje
Srednji porabnik: priključna moč 7 kW, poraba 183 kWh VT, 108 kWh MT
Velik porabnik: priključna moč 7kW, poraba 417 kWh, VT, 208 kWh MT

janez.zalaznik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • h3o
    22:19 10. Marec 2016.

    odvisno kako globokega ima!

  • 17:57 9. Marec 2016.

    Se reži ko ena opica.

  • 17:16 9. Marec 2016.

    Če vas že jebe v glavo, vam vsaj elektriko lahko da bol poceni!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.