Energetika zvišala cene plina in toplote

Foto: Žurnal24 Geoplin je nabavno ceno zemeljskega plina s 1. januarjem letos povečal za 15,3 o
Energetika Ljubljana je zaradi zvišanja cen energentov s strani dobaviteljev spremenila cene zemeljskega plina in toplote.
Oglej si celoten članek

Cena zemeljskega plina se je zvišala za 0,0333 evra na kubični meter, cena toplote pa se bo zvišala v torek, in sicer v povprečju za nekaj več kot dva odstotka.

Kot so sporočili iz Energetike Ljubljana, se je nabavna cena zemeljskega plina s strani njihovega dobavitelja Geoplina s 1. januarjem letos povečala za 15,3 odstotka oziroma za 0,0476 evra na kubični meter. Na osnovi tega povečanja je Energetika Ljubljana prodajne cene plina povečala za 0,0333 evra na kubični meter, kar predstavlja 70 odstotkov od celotnega povečanja nabavne cene od dobavitelja. Cene za plin so se po posameznih tarifnih skupinah povečale za od 5,3 do 9,9 odstotka.

Na osnovi višjih nabavnih cen goriva se bo v torek podražila tudi toplota za posamezne tarifne skupine, in sicer se bo v povprečju variabilna cena za obračun toplote po toplotnem števcu in obračun tople potrošne vode po vodomeru povečala za nekaj več kot dva odstotka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.