Eno sojenje za Kunstlja

Foto: Žurnal24 Mitja Kunstelj je k sebi sprejel novinarja Žurnala24 sredi januarja, ko je bila
Pripor. Blogerja in bivšega specialca so v jetniško celico privedli po desetih mesecih iskanja.
Oglej si celoten članek

Moris. Predvidoma 18. marca bodo na ljubljanskem sodišču vendarle začeli soditi Mitji Kunstlju, nekdanjemu vojaškemu specialcu iz afere Depala vas. Na sodišče bo pripeljan iz jetniške celice v ljubljanskih zaporih, kjer je priprt že dobra dva tedna.

Obisk pri blogerju
Mikstone. Mitja Kunstelj je avtor bloga Mikstone1 z avtobiografsko vsebino. Opisuje prehod iz nekdanje jugoslovanske vojske, sodelovanje v osamosvojitveni vojni, specialni brigadi Moris in aferi Depala vas. Žurnal24 ga je obiskal sredi januarja in spremljal njegovo pisanje bloga.

“Obdolženec je v priporu, ker vsakokrat, ko je bil pravilno povabljen, na glavno obravnavo ni prišel,” pojasnjujejo na ljubljanskem sodišču, kjer so Kunstlju v preteklih mesecih že večkrat neuspešno poskušali začeti soditi zaradi domnevnega razpečevanja droge in tatvine.

Ločeno, zdaj eno sojenje
Sodišče je sicer policiji že pred skoraj enim letom naložilo, naj poišče Kunstlja. “Pripor je bil odrejen 30. marca lani, izvrševati pa se je začel 15. februarja letos. Ta razlika je nastala, ker tiralica toliko časa ni bila realizirana,” pravijo na sodišču. Dva postopka, ki ju že skoraj dve leti vodijo zoper Kunstlja, pa so združili v eno sojenje. “Obtožba zaradi neupravičenega prometa z mamili je združena z obtožbo zaradi velike tatvine,” dodajajo na sodišču.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.