Erjavec bi zlezel pod krilo varuhinje

Foto: Žurnal24 Nekdanji obrambni minister Erjavec zaradi kršitev človekovih pravic grozi z nadz
Lov na Erjavca. Pricurljale so podrobnosti obtožbe.
Oglej si celoten članek

Karl Erjavec bo v naslednjih dneh uresničil grožnjo in skupino tožilcev za pregon organiziranega kriminala prijavil varuhinji človekovih pravic. "Menim, da bi moral biti seznanjen z vsebino obtožnega predloga, če je ta prišel v javnost. V tem primeru bom podal pobudo za tožilski nadzor. Menim, da gre za kršenje človekovih pravic," pojasnjuje Erjavec.

Kar 25 praznih
Kot so nam včeraj potrdili naši neuradni viri blizu ljubljanskega okrajnega sodišča, je Erjavec dejansko obtožen nevestnega dela kot obrambni minister, ker je Slovenija kupila 25 neopremljenih Patrijinih oklepnikov. Celoten posel je bil vreden 258 milijonov evrov.

Tik pred zastaranjem
Erjavcu bi morali začeti soditi v naslednjih mesecih, kajti domnevno kaznivo dejanje zastara junija prihodnje leto. "Če bi mu tožilstvo želelo dokazati, da je med ministrovanjem dovolil bistveno razliko med ceno, ki sta jo dva ponudnika vojaških oklepnikov navedla na podlagi državnega povabila k oddaji ponudb, in ceno v sklenjeni pogodbi z izbranim ponudnikom Patria, mora biti za dejanje pravnomočno obsojen pred iztekom triletnega zastaralnega roka," opozarja naš vir. Dve kaznivi dejanji, zloraba uradnega položaja in nevestno delo v službi v zadevi Patria naj bi namreč zastarali že junija letos. Tudi v teh primerih naj bi policija preiskovala Karla Erjavca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.