Erjavec bo prevzel zdravje, Čufer gospodarstvo

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Gantar bo predal posle začasnemu nasledniku.
Oglej si celoten članek

Tomaž Gantar, ki je konec novembra odstopil z mesta ministra za zdravje, bo danes predal posle svojemu začasnemu nasledniku na tem mestu, zunanjemu ministru Karlu Erjavcu, minister za finance Uroš Čufer pa je od Stanka Stepišnika prevzel posle na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Čufer lahko posle gospodarskega ministra opravlja največ tri mesece, najverjetneje pa jih bo do januarja, ko naj bi imenovali novega ministra.

Primopredaja je potekala danes dopoldne. Čufer se je po predaji poslov sestal z državno sekretarko, generalnimi direktorji direktoratov, generalnim sekretarjem in vodji služb na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, so sporočili s tega ministrstva.

O koalicijski pogodbi po novem letu

Erjavec in Čufer bosta resorja lahko vodila največ tri mesece, a nova ministra naj bi bila imenovana že prej. Bratuškova je nedavno zagotovila, da nameravajo koalicijsko pogodbo dopolniti kmalu po novem letu.
 
V stranki Desus, ki jo vodi Erjavec, predlogov za ministre ne bodo podprli, dokler ne bo dogovora tako o rekonstrukciji vlade kot o novi koalicijski pogodbi.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:30 13. December 2013.

    Ker je bil pred strokovnjakom za diplomatski parket že strokovnjak za Afganistan in za kante za smeti, bo treba po …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.