Erjavec: Če Cerar verjame ministrici, potem druge obtožuje laži

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Cerar podprl Kolar Celarčevo.
Oglej si celoten članek

Premier Miro Cerar podpira ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, so po današnjem sestanku med premierjem in ministrico sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Cerar je ob tem izpostavil, da je zanj ključno, da ministrica spoštuje zavezo o vložitvi zakonodajnega paketa do 12. decembra, ki jo je dala tako njemu kot koaliciji: "Pričakujem, da se bo ministrica Kolar Celarc držala začrtanih rokov, saj si želim modernizirati slovensko javno zdravstvo. Dokler sva na skupni poti sprememb na bolje v dobrobit ljudi, ministrica uživa moje zaupanje," je še dodal Cerar.

Glede aktualnega dogajanja pa je Cerar pojasnil, da sporazum o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti nima prilog ter da ministrica ni prekoračila svojih pooblastil, ki jih ji je podelila koalicija in vlada, so sporočili iz Cerarjevega kabineta.

Erjavec meni, da se je Cerar prenaglil

Prvak Desusa Karl Erjavec meni, da se je premier z izjavo o zaupanju ministrici prenaglil, saj bi se moral glede trditev o prilogi k sporazumu pogovoriti še s partnerji. Po Erjavčevem mnenju ministrica očitno laže, morajo pa to razčistiti, saj da je v takem nezaupanju v vladi, ki je na resni preizkušnji, težko delati. Vladi na tak način ne kaže dobro, je ocenil Erjavec.

Nasprotno s Fidesom in ministrstvom koalicijski partnerji iz vrst DeSUS in SD namreč trdijo, da je ministrica sama na koalicijskem srečanju minuli teden omenila prilogo k sporazumu, ki opredeljuje njegovo izvajanje.

Če varjame ministrici, druge obtožuje laži 

Če premier Cerar na podlagi pogovora z ministrico verjame njej, po Erjavčevem mnenju pomeni, da laži obtožuje druge. Zato je nujno, da partnerji to razčistijo, je poudaril prvak Desusa in dodal, da takšno nezaupanje ni dobra popotnica za kakovostno nadaljnje delo vlade oziroma si težko predstavlja sodelovanje.

Židan pričakuje pojasnila

V SD pričakujejo, da bo ministrica za zdravje ob obrazložitvi sporazuma s Fidesom na vladi tudi pojasnila, kako je ta sporazum v skladu s koalicijsko pogodbo in pri tem podkrepila navedbe s predlogi zdravstvenih zakonov, je dejal predsednik stranke Dejan Židan. Sicer pa po njegovih besedah ne govorijo o usodi ministrice.

Kot smo že poročali, sporazum, ki ga je ministrica parafirala z zdravniškim sindikatom Fides, ni le zatresel stolčka ministrici, pač pa tudi zaustavil pogajanja z drugimi sindikati javnega sektorja.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:45 28. November 2016.

    a je sploh kdo presenečen ???

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.