Erjavec je optimist

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Prvak DeSUS Karl Erjavec upa, da bodo imeli do 14. januarja končno besedilo predloga koalicijske pogodbe. Kar zadeva zahtev DeSUS je optimist, to je, da se pokojnine ne bodo znižale in da ne bodo posegali v regres upokojencev.
Oglej si celoten članek

Prioriteta v pogodbi pa mora biti po njegovih besedah tudi boj proti korupciji, pri čemer izpostavlja zdravstvu in banke.

Zagotovila predsednice vlade Alenke Bratušek, da bodo upoštevana pričakovanja DeSUS, Erjavec sicer še ni dobil, je pojasnil novinarjem pred srečanjem vodstva DeSUS. Je pa danes izpostavil, da mora biti v koalicijski pogodbi jasno navedena tudi zaveza glede boja proti korupciji.

Zdravstvo in banke

V funkciji ministra za zdravje namreč ugotavlja, da bo treba pri tem res nekaj postoriti. Stanje, kot je v tem trenutku v zdravstvu, je neustrezno, poudarja Erjavec. Poleg stanja v zdravstvu izpostavlja še stanje v bankah. Spomnil je, da bankirji še niso odgovarjali za svoja dejanja, "so pa glavni krivci, da smo v takih težavah".

Ni vedel, kaj se dogaja v bankah

Za Erjavca je namreč nesprejemljivo, da se pogovarjajo o tem, ali bo treba znižati pokojnine, po drugi strani pa sanirajo skoraj pet milijardno luknjo v bankah. Tako se prvak DeSUS ne strinja s tistimi, ki menijo, da je za vse kriva politika. Sam, kot zagotavlja, ni vedel, da se v bankah to dogaja, da je možno, da nekateri prejemajo kredite brez ustreznih zavarovanj.

Ob snovanju koalicijske pogodbe morajo po njegovih besedah iskati tudi novega ministra za gospodarstvo in ministra za zdravje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.