Erjavec: NSi ne bo prišla v državni zbor

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik Desusa Karl Erjavec na predčasnih volitvah računa na deset do dvanajst poslanskih mest. Med obiskom v Kamniku je NSi 4. decembra napovedal uro resnice, saj bo po njegovem znova ostala pred vrati parlamenta.
Oglej si celoten članek

Kot je povedal Karl Erjavec, zagovarja mešano vladno koalicijo, saj naj bi njeni predlogi tako lažje dobili večjo podporo med poslanci in poslankami, je povedal med obiskom Kamnika.

Erjavec je glede volitev optimističen in računa na deset do 12 poslancev, torej tretje mesto po številčnosti v državnem zboru. Ob tem je pojasnil, da jim na zadnjih volitvah niso obetali prestopa parlamentarnega praga, nato pa so bili četrta najmočnejša stranka. Javnomnenjske ankete imajo majhen vzorec, Desus pa ima več kot 200 občinskih organizacij in 14 tisoč članov, je še komentiral zadnje rezultate anket.

Presenečenje letošnjih volitev bo po mnenju Erjavca stranka Desus, NSi pa bo 4. decembra doživela uro resnice, saj po njegovih napovedih ne bo prišla v državni zbor. V primeru oblikovanja desne koalicije bodo njihovi poslanci natančno spremljali poteze vlade, podprli pa bodo predloge, ki bodo dobri za Slovenijo, je napovedal.

Slabe izkušnje s trojčkom, za mešano vlado

Vladna koalicija strank samo enega pola je po Erjavčevem mnenju in izkušnji z levim trojčkom slabša rešitev. Mešana vlada pride lažje do uravnoteženih rešitev, medtem ko so pri enobarvni vladi večje težave pri podpori v državnem zboru, kar se je pokazalo v zadnjem mandatu, je pojasnil.

Glede vstopa v vladno koalicijo Erjavec na prvo mesto postavlja program: vlada mora predstaviti gospodarski program, ki odpira nova delovna mesta, sicer ne bo vzdržala več kot eno leto. Drugi pogoj stranke za vstop v vladno koalicijo bi bil, da se ne poslabša položaj upokojencev, tretji pogoj pa subvencioniranje pripravništva za mlade, je povedal.

Erjavec in kandidatka Desusa v 1. volilni enoti Julijana Bizjak Mlakar sta se danes srečala s kamniško občinsko upravo, kjer so mu predstavili projekte medgeneracijskega sodelovanja. Če bi Kamnik dobil poslanko iz vrst stranke Desusa, bi ti projekti polno zaživeli, je Erjavec še dejal za STA.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 21:44 28. November 2011.

    upam, da ne bo treba tega kameleona prosit za v koalicijo.Preveč jih je že nasakankal.

  • 16:52 28. November 2011.

    g, erjavec, ko ste pa začeli svojo politično kariero pri krščanskih demokratih je pa bile vse v redu, zdaj pa …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.