Erjavec ostaja v koaliciji

Foto: Žurnal24 Erjavec pravi, da je optimist in da bodo prepričali partnerje v vladi. (Foto: De
Po današnjem sestanku vlade Karl Erjavec in DeSUS ostajata v koaliciji, saj odločitev o zamrznitvi pokojnin ni bila sprejeta.
Oglej si celoten članek

Dogovor naj bi bil po besedah prvaka DeSUS-a Karla Erjavca sprejet sredi avgusta. Takrat bo znan tudi razrez proračuna, ki je odvisen od dogovora o pokojninski reformi in zamrznitvi pokojnin. "Veliko smo se pogovarjali, pomembne stvari dogovorili, problemi pa ostajajo," je sestanek strnila ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs.

Z zamrznitvijo pokojnin bi vlada na leto privarčevala med 60 in 70 milijonov evrov. A bi se zaradi tega veliko upokojencev znašlo pod pragom revščine, opozarja Erjavec.

Ukrepi se morajo dotakniti vseh, ne samo tistih, ki so najbolj ranljivi. Še vedno pa niso v zadostni meri obremenjeni kapital, luksuz ...
Karl Erjavec

To bi zaradi potrebe po povišanju zahtev po socialni pomoči pomenilo zgolj prenašanje denarja iz ene v drugo blagajno, dodaja.

"Pričakujem, da bomo s svojimi stališči prepričali premierja Boruta Pahorja in ministre, ki se zavzemajo za zamrznitev. Sem optimističen, saj imamo nenazadnje podporo tudi v delu SD," je dopoldne povedal Erjavec.

Erjavec meni, da bo formula, po kateri bi se pokojnine tudi v prihodnje poviševale, kompromis. DeSUS predlaga poviševanje v razmerju 80:20 glede na rast plač in življenjskih stroškov, medtem ko vladni predlog predvideva razmerje 60:40.

Za zamrznitev pokojnin naj bi si sicer prizadevali predvsem ministri iz krizne skupine, denimo Mitja Gaspari in Franc Križanič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.