Erjavec si je malo premislil

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Karl Erjavec si je premislil in ne bo postal predsednik državnega zbora, kar je sam napovedal včeraj.
Oglej si celoten članek

Ali se je ustrašil zapletov z potrjevanjem mandata Janezu Janši na petkovi konstitutivni seji novoizvoljenih poslancev ali računa, da bo postal evropski komisar, še ni znano. Zadnja epizoda v odisejadi iskanja kandidata za komisarja je namreč možnost, da bi vlada potrdila seznam štirih kandidatov za komisarja, izbral pa bi kar bodoči predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. 

Novico, da Erjavec ne bo kandidiral, je za časnik Večer potrdil poslanec Desusa Franc Jurša. "Drži, popoldne mi je predsednik povedal, da odstopa od kandidature," je dejal. Med razlogi naj bi Erjavec navedel, da se še vedno premalo ve, kdo bo sestavljal koalicijo, kdo zasedal ključne funkcije in ali bo vladna kompozicija sploh dovolj široka, da bi lahko uresničila program, ki bo dogovorjen tudi z DeSUS. 

"V petek bomo podprli kandidata za vodenje državnega zbora, ki ga bo predlagala SMC," je še povedal Jurša in dodal, da ne ve, kdo to bo. "To ne pomeni, da se ne bomo več pogajali za vstop v vlado," je še izpostavil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 10:25 31. Julij 2014.

    kaj si ti ljudski pravnik?

  • 10:23 31. Julij 2014.

    iz zanesljivih virov sem izvedela, da bom tudi jaz dobila regres

  • 09:30 31. Julij 2014.

    Ljubljeni vodja je pravnomočno obsojeni kriminalec ne pa politični zapornik. Tistih cca 25 000 listin ne piše nič o politiki, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.