Erjavec spektakularno padel

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po Delovi anketi po priljubljenosti med strankami še vedno vodi Pozitivna Slovenija (PS), sledita SDS in SD. Janševa vlada znova zabeležila najnižjo podporo.
Oglej si celoten članek

Stranki DeSUS gre po raziskavi Dela vse slabše, enako tudi njenemu predsedniku Karlu Erjavcu, ki je zabeležil ogromen padec priljubljenosti. DeSUS-u je podpora od julija (2,9 odstotka) padla za 1,1 odstotne točke.

Sicer PS med političnimi strankami še vedno uživa največ podpore (18,6 odstotka), sledi ji SDS z enako podporo kot mesec prej (16,4 odstotka), a opazno nižjo kot mesece pred tem, ko je prejela 20,1 odstotka glasov anketiranih. Z majhnim zaostankom sledi SD (15 odstotkov). Četrta je SLS s polovico manj glasovi (7,4 odstotka). Medtem Državljanska lista precej zaostaja za njo (4,4 odstotka) in je v primerjavi s prejšnjim mesecem kar opazno padla – za 2,8 odstotne točke. NSi je šesta s 4,2 odstotka glasov, a vsak mesec beleži več podpore (julija 3,7 odstotka, junija 3,5).

Nad Janševo vlado vsakič večje nezadovoljstvo

Delo vlade Janeza Janše je v anketi Dela pozitivno ocenila le četrtina anketirancev in je bila spet deležna več negativnih kot pozitivnih mnenj. Njeno delo so vprašani ta mesec ocenili še slabše kot prejšnjikrat oziroma najslabše doslej.

Državni zbor so anketirani ta mesec ocenili nekoliko bolje kot vlado, tudi temu pa mu zadnje pol leta podpora državljanov pada.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 23

  • 11:42 9. September 2012.

    Stojanka, vlada je bila demokratično izvoljena.

  • 11:39 9. September 2012.

    Politični utrip je meril Dejan Karba.

  • 17:44 14. Avgust 2012.

    si pa vzameš časa za komentarje, pa replike.....tko da visi ti bolj kaj drugega

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.