Erjavec za predsednika DZ ali komisarja?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prvak DeSUS Karl Erjavec je po koalicijskih pogajanjih s SMC povedal, da bo predvidoma kandidat za predsednika DZ.
Oglej si celoten članek

"Tako je dogovorjeno, a se s podpisom koalicijske pogodbe to lahko še spremeni," pravi Erjavec, ki si želi široko koalicijo, v kateri bi bili tako SD kot NSi.

Po Erjavčevih besedah je dogovorjeno, da DeSUS kot druga najmočnejša stranka v koaliciji dobi mesto predsednika DZ; na neformalnih pogovorih sta se s Cerarjem dogovorila, da bo kandidat za to mesto prav Erjavec. Ta sicer poudarja, da je potrebno počakati do petkove ustanovne seje DZ. V petek zjutraj bo tudi izvršni odbor DeSUS obravnaval potek koalicijskih pogajanj in koalicijsko pogodbo ter razdelitev mest v sklopu koalicijske pogodbe.

Erjavec je sicer pred dnevi zatrdil, da ga mesto predsednika DZ ne zanima. A je danes glede tega pojasnil, da v politiki pač "ne odločaš sam". Zaveda se, kot je dejal, da bo vodenje prve seje DZ zelo odgovorno, zlasti zaradi "posebnih okoliščin, ko bo šlo za potrjevanje mandatov".

Kandidat za komisarja

Karla Erjavca med drugim omenjajo tudi kot kandidata za evropskega komisarja. Danes je potrdil, da imajo namigi realno osnovo, "zlasti ko gre za področje širitve". Pojasnil je, da je v minulih mesecih tudi iz Bruslja prejel namige v tej smeri, a po njegovih besedah to ne pomeni, da je s tem podan že konkreten predlog.

O tem bo odločala vlada, ob čemer Erjavec izpostavlja, da bi bil dober širši konsenz. Dejal je še, da se z izbiro kandidata mudi. O tem se sicer s predstavniki SMC niso pogovarjali.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 21:53 29. Julij 2014.

    Kaj se čudite, saj bo po funkciji nadomeščal Pahorja in ne bo nič falil, počel bo iste neumnosti. Upokojenci bravo, …

  • 20:16 29. Julij 2014.

    No,zdaj se vidi zakaj je rabil upokojence.Bog je prvo sebi brado stvoro.

  • 15:57 29. Julij 2014.

    TA državni škodljivec No 1 . bi za sedenje na stolčku , tudi z Hitlerjem šel v španovijo !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.