EU plinske vojne obšle

Foto: Žurnal24 Plinski spori Rusije s sosedami so postali že stalnica. (Foto: Reuters)
Rusija je zaradi neplačanih računov Belorusiji skoraj razpolovila dobavo plina. Za Evropo brez motenj.
Oglej si celoten članek

V Belorusijo trenutno priteče le še 60 odstotkov običajnih količin zemeljskega plina, so sporočili iz Gazproma. Trenutno Belorusija Moskvi dolguje prek 160 milijonov evrov za neplačan zemeljski plin.

Kljub včerajšnjim grožnjam Minska, da bodo prekinili dobavo plina Evropi ter da državama grozi "plinska vojna", pa po besedah šefa družbe Alekseja Millerja dobava poteka nemoteno. Pri tem so v Gazpromu že včeraj zatrdili, da Evropa posledic spora ne bo občutila, saj bodo plin speljali po obvodnih plinovodih prek Ukrajine.

Sicer pa EU letos čaka podražitev zemeljskega plina. Tako bodo evropske države morale za tisoč kubičnih metrov tega energenta namesto 302 dolarja plačati 308 dolarjev.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.