Ljudje se lahko vrnejo na svoje domove

Foto: Saša Despot razstrelitev bombe Foto: Saša Despot razstrelitev bombe Foto: Saša Despot razstrelitev bombe Foto: Saša Despot razstrelitev bombe Foto: Saša Despot razstrelitev bombe Foto: Saša Despot razstrelitev bombe Foto: Saša Despot razstrelitev bombe
V Vurberku se je uspešno končala ena najbolj zahtevnih intervencij uničenja bomb doslej.
Oglej si celoten članek

Pristojnim službam je nekaj po 13. uri uspelo uspešno uničiti 250-kilogramsko letalsko bombo. Policija je že sporočila, da se ljudje lahko vrnejo na svoje domove. 

Uničenje bombe Vurberk: Pok je bil dober znak

Evakuirali območje enega kilometra

Že iz števila avtomobilov gasilcev, policistov in pripadnikov uprave za zaščito in reševanje je bilo mogoče zaznati, da se v okolici Dupleka dogaja nekaj nenavadnega. Z minutnim alarmom z gasilskega doma Dvorjane se je točno ob deseti uri začela evakuacija krajanov iz okolice Vurberka, kjer je danes potekala detonacija. Vodilni je po zadnjih napotkih vzkliknil: "Kaj še čakamo?"

Usedli so se v avto in odpeljali. Kako natančno bo potekala detonacija 250-kilogramske letalske bombe, niso želeli razpravljati.

Bombo so uničili približno 30 metrov od mesta, kamor jo je prepeljal domačin. Dogajanje so spremljali prek drona. V večernem času bodo postavili tudi merilne naprave, s katerimi bodo spremljali seizmične tresljaje.
 
Poleg bližnjih cest so zaprli tudi zračni prostor. Zapore brez obvoza so veljale med 10. in 14. uro.
"V zgodovini izvajanja ukrepov varstva pred NUS v Sloveniji je to ena najbolj zahtevnih intervencij doslej."
Igor Boh, pripadnik Državne enote za varstvo pred NUS
 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 21:46 25. Julij 2017.

    Brankec pa naj zdaj plača teh 20.000 €.

  • 14:38 25. Julij 2017.

    Glede na množico prisotnih bo strošek akcije spraznil občinski proračun . Manjkal je samo še Borut .

  • 13:45 25. Julij 2017.

    Eosss, FDV je "sproducirala" tudi Janeza Janšo! Da se mu ne boš zameril!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.