Evro najnižji v štirih letih

Foto: Žurnal24
Vrednost evra je tudi danes padla. V primerjavi z ameriško valuto je dosegel 1,2234 dolarja, kar je najmanj v zadnjih štirih letih.
Oglej si celoten članek

Tečaj evra je v današnjem trgovanju v Tokiu dosegel 1,2237 dolarja, kar je najmanj v štirih letih. V jutranjem trgovanju v Evropi je ponovno nekoliko pridobil, do 1,2311 dolarja, kar je še vedno pod petkovo zaključno vrednostjo 1,2355 dolarja.

Evro je v enem tednu v primerjavi z dolarjem padel za 12 odstotkov.

Krepitev dolarja glede na evro je po navedbah analitikov eden od razlogov za padanje cen nafte. Strateg pri avstralski banki Commonwealth Bank of Australia David Moore meni, da bi lahko cene še padle, saj je trg v obdobju nestanovitnosti in negotovosti.

Pritisk na trg ustvarja tudi visoka raven ameriških naftnih zalog, kar kaže na slabo povpraševanje v tej največji svetovni porabnici nafte.

Evropski finančni ministri znova poskušajo poiskati rešitev za ustavitev padca evra.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.