Evroposlanci ne bodo kaznovani

Foto: Žurnal24 Jose Manuel Barroso reuters
Protesti evropskih poslancev so zalegli; če jih danes ne bo na zasedanju parlamenta, ne bodo kaznovani s 150 evri.
Oglej si celoten članek

Številni protesti in celo grožnje evroposlancev, da se ravno zaradi predvidene kazni zanalašč ne bodo udeležili današnje seje evropskega parlametna, so zalegli. Predsednik parlametna Jerzy Buzek je odločil, da ne bo upošteval predloga predsednikov političnih skupin v parlamentu, ki je predvideval 150 evrov kazni za vse poslance, ki danes ne bodo prisluhnili govoru predsednika evropske komisije Joséja Manuela Barrosa o "stanju v Uniji".

Kot smo poročali že včeraj, se tudi slovenski evropski poslanci niso strinjali s takim ukrepom, saj so opozorili, da velikokrat hkrati z zasedanjem parlamenta potekajo tudi seje odborov, zato nimajo druge izbire, kot da manjkajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.