Evropska komisija še podpira arbitražo

Foto: EPA
Foto: EPA
Po sestanku s hrvaško zunanjo ministrico so malo spremenili tone, a pravijo, da stališča niso spremenili.
Oglej si celoten članek

V Evropski komisiji so danes sporočili, da se njihovo stališče do vprašanja arbitraže o meji med Slovenijo in Hrvaško ni spremenilo. Komisija podpira arbitražni proces, je pa odprta tudi za podporo katere koli druge vzdržne dvostranske rešitve, o kateri bi se dogovorili obe strani, so danes pojasnili v tiskovni službi komisije.

Podpirajo tudi druge rešitve, a le, če bi bili za obe strani

"Evropska komisija podpira arbitražni proces, ki je v interesu pravne gotovosti za obe strani ter v interesu gladkega in učinkovitega uveljavljanja zakonodaje EU," so pojasnili v komisiji. "Smo pa seveda odprti za podporo katere koli druge vzdržne, dvostranske rešitve, če bi se o njej dogovorili obe strani, ki bi vodila v pravno gotovost glede dokončne rešitve spora o meji," so dodali.

Tako so v komisiji danes odgovorili na vprašanje, ali še podpirajo arbitražni postopek ali se je njihovo stališče spremenilo.

Po sestanku s Pusićevo čudne sporočila

V torek po srečanju prvega podpredsednika komisije Fransa Timmermansa s hrvaško zunanjo ministrico Vesno Pusić so namreč v komisiji izpostavili le, da je treba poiskati rešitev spora ter da podpirajo in spodbujajo dialog med stranema s ciljem skupne rešitve.

Neuradno so danes v Bruslju še pojasnili, da je za torkov sestanek zaprosila hrvaška stran in da za zdaj ni bilo podobne pobude s slovenske strani. Že v torek so v komisiji povedali, da sestanek s slovenskim zunanjim ministrom Karlom Erjavcem za zdaj ni predviden.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:32 2. September 2015.

    ".. je zaprosila hrvaška stran in da za zdaj ni bilo podobne pobude s slovenske strani". Klasična aktivnost Cmerarjeve vladavine. …

  • 19:19 2. September 2015.

    Evropski komisiji je prav vseeno, na kašen način se bomo dogovorili. Erjavec spet zavaja.

  • h3o
    18:26 2. September 2015.

    slovenci smo ta glavni

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.