Evropski denar ostaja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Učinek. Od 4,8 milijarde smo do zdaj počrpali le 1,3 milijarde evrov.
Oglej si celoten članek

Na temo črpanja evropskih sredstev se bodo vsak četrtek sestajali ministri. “Stanje je resno, na enem področju kritično,” je povedal minister za gospodarstvo Radovan Žerjav.

Med leti 2007 in 2013 ima Slovenija pravico do 4,8 milijarde evrov evropskih sredstev. Podpisanih za 2,9 milijarde evrov pogodb, iz evropskih skladov pa smo do konca januarja dobili povrnjene le 1,3 milijarde ali manj kot tretjino vsega razpoložljivega denarja. Najbolj kritično je področje razvoja okoljske in prometne infrastrukture, kjer nismo porabili še niti petine denarja, ki nam je na razpolago.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:42 10. Marec 2012.

    zapuščina od Pahorja...kritično ,alarmantno...in noben ni kriv za tako stanje??Dajmo reči da je kriva čistilka jožica!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.