Facebook se je pokesal

Foto: Žurnal24 Zuckerberg, 24, sedaj napoveduje premišljeno spremembo pogojev uporabe.
Na desettisoče uporabnikov socialne mreže Facebook so nova pravila spravila na noge. Facebook je pod pritiskom uporabnikov za zdaj popustil.
Oglej si celoten članek

Facebook je po ogorčenju uporabnikov začasno umaknil spremenjene pogoje uporabe, ki so med drugim določali, da lahko Facebook z naloženimi podatki razpolaga tudi po tem, ko je uporabnik že izbrisal svoj uporabniški račun. ˝Facebook bi moral delovati bolj odgovorno. Glede na širok spekter uporabnikov iz različnih držav bi moral iskati neke minimalne pravne standarde, ki veljajo na vseh teh območjih,˝ zadnje zaplete s pogoji uporabe spletnega socialnega omrežja Facebook komentira pravnik Jaka Repanšek.

 

Pazite na Facebooku

Kraja identitete. Račune prijateljev na Facebooku lahko prevzamejo prevaranti, so opozorili na Si-Certu, kjer pozivajo k previdnosti – predvsem v primeru prošenj za denarna nakazila v angleščini.

Pri nas nesprejemljivo
Čeprav se splošni pogoji uporabe storitve lahko spreminjajo, se na področju, ki se tiče varstva osebnih podatkov, ne bi smeli bistveno spremeniti brez predhodnega soglasja uporabnikov storitve, meni Repanšek. ˝Ker gre za bistven poseg v pogoje uporabe, bi lahko dali uporabniku vsaj možnost, da se v roku štirinajstih dni strinja s spremenjenimi pogoji ali pa zapusti Facebook,˝ meni Repanšek. Ob tem opozarja, da se njegovo mnenje nanaša na slovensko zakonodajo, Facebook pa deluje po zakonih, ki veljajo v ZDA.

Facebook ni e-pošta
Socialno omrežje bi z novimi pogoji dobilo neomejene pravice nad objavljenimi podatki, ki so jih želeli za analize prodati oglaševalcem. Nove pogoje pa je ustanovitelj Facebooka, 1,5 milijarde dolarjev težak 24-letni Mark Zuckerberg, utemeljil s primerom pošiljanja sporočila med prijateljema. ˝Ko pošljete zasebno sporočilo, se ena kopija shrani na tvojem, druga pa na prijateljevem računu. Radi bi, da vaše sporočilo, podobno kot pri elektronski pošti pri prijatelju, ostane tudi po tem, ko vi svoj profil izbrišete,˝ na blogu razlaga Zuckerberg.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.